Multi-pointer | 20% korting | pointmasteren | doorstrijken | pointeren | Voegroller
Home > Multi-pointer | 20% korting | pointmasteren | doorstrijken | pointeren | Voegroller
Multi-pointer voegroller voor doorstrijken en pointeren

De Multi-pointer: Voegroller / pointmaster voor professionals in de bouw

De Multi-pointer is een voegpen/ voegroller die wordt gebruikt tijdens het pointeren. Hiermee wordt het uitkrabben en doorstrijken van de voeg bedoeld, dit wordt ook wel pointmasteren genoemd. Essentieel gereedschap tijdens metselwerk in de bouw.

De Multi pointer heeft 2 UNIEKE pointer standen voor een constante en strakke voegafwerking:
Stand 1: Pointerpen in het hart van de as. De perfecte positie voor een constante voegdiepte tijdens het afwerken van de voeg. Ongeacht de stand van de pointmaster. 
Stand 2: Pointerpen voor de as. De perfecte positie om inwendige hoeken , verdiepte negge af te werken. Maar ook tegen het kozijn zonder de voegspijker te gebruiken.  

Afwerken van inwendige hoeken, negge en aanwerken tegen kozijnen gebeurd nu met de voegspijker of andere hulpmiddelen. Nagenoeg onmogelijk en tijdrovend om uit de hand overal dezelfde voegdiepte en voegafwerking te krijgen. 
Met de multi-pointer is dit wel mogelijk! Plaats de nieuwe generatie rvs-pointerpen in stand 2 voor de as. U kan als professional de voeg tot in de hoek afwerken met dezelfde voegdiepte, voegafwerking en eindresultaat. 


De Multi-pointer: Pointeren als een professional
- Solide aluminium body uit 1 geheel
- Uniek 2 pointpen standen
- Constante druk, voegdiepte
- Inserts met rvs schroefdraad 
hebben een langere levensduur dan aluminium schroefdraad. Duurzaam en voorkomt vroegtijdige slijtage 
- Massieve kunststof wielen, slijtvast, eenvoudig te reinigen en te vervangen
- Alle losse onderdelen kan u vervangen met ons serviceset. Verlengt de levensduur van uw multi-pointer aanzienlijk
- Ergonomisch, licht 350gram
- Antislip handvat geeft extra grip en comfort waardoor het pointmasteren wordt vereenvoudigd
- Duurzaam, goede prijs, kwaliteit verhouding
- Nieuwe generatie RVS - pointerpen. Slijtvaster, massief, groter loopvlak 2cm voor betere verdichting en strakke voegafwerking / eindresultaat. 
  Verkrijgbaar in 7 mm / 8 mm / 9 mm breed traploos op iedere gewenste voegdiepte in te stellen.

Heeft u vragen of een opmerking:  info@klwerken.nl 

Wat is pointeren / pointmasteren?
Pointmasteren 
is een voegtechniek welke wordt uigevoerd met behulp van de multi-pointer en nieuwe generatie rvs voegpen.
In 
1 bewerking worden de stoot en lintvoegen op diepte uitgekrabt en wordt doorgestreken. Het eindresultaat een verdiepte voeg en vlak gestreken doorstrijkmortel. 

Hoe werkt het?
D
e stenen worden eerst door de metselaar vol en zat vermetelst. Waarna de overtollige speciebaarden worden verwijdert met behulp van de metseltruifel. Het moment van pointeren / pointmasteren wordt bepaald door de metselaar. De voegdiepte varieert van +/- 4 mm tot 10 mm. Men stelt de voegpen van de multi-pointer af op de gewenste voegdiepte. De voegpen verwijdert overtollige doorstrijkmortel, verdicht de de voeg en werkt de voeg met en constante druk vlak af. Het type voegpen is mede bepalend voor de afwerking en verdichting van de voeg. De nieuwe generatie rvs pointerpen heeft een unieke functie in combinatie met de multi-pointer kan men de voeg tot in de hoek en/of verdiepte negge en/of tegen het kozijn afwerken   

Pointmasteren blijft handwerk, naast het juiste materiaal, gereedschap en werkwijze. Vraagt pointeren, pointmasteren of doorstrijken om vakmanschap van de verwerker. Of liever gezegd 'De professional'. 

Waarom pointeren / pointmasteren
- Esthetisch 
- Homogene, hardere, duurzame voeg
- Verdichten van de voeg, duurzaam. Gebruik van 1 type materiaal doorstrijkmortel massief. 
- Productie is bij pointermasteren over het algemeen lager dan bij traditioneel metselwerk. 
- Tijdwinst / planning. De 
voegen zijn direct afgewerkt, metselwerk hoeft niet te drogen en nadien niet meer gevoegd te worden.
- Steiger kan eerder gedemonteerd worden
- De voegroller / voegpen zorgt voor een nette en gelijke afwerking

Overige informatie over multi-pointer
- Voegdiepte varieert van +/- 4 mm tot 10 mm diep. 

- Platvol geborstelde voegen, gekamde voegen, snijwerk en knipwerk zijn niet mogelijk met pointeren / pointmasteren. 
- Materiaalkeuze, type stenen zoals vormbak, handvorm, strengpers en de doorstrijkmortel dienen vooraf op elkaar te worden afgestemd.
- Eisen en wensen van architect of opdrachtgever.
- Maak altijd vooraf proefmuren. 
- Te verwerken materiaal winddroog aanleveren.

Voorbereiding en weersonafhankelijk werken in de bouw
Pointeren / poimasteren vraagt om een goede werkvoorbereiding. Weersomstandigheden, jaargetijde, luchtvochtigheid maar ook hoge temperaturen en felle zon (verbranden) bepalen mede de kwaliteit en eindresultaat.
Tijdens het pointmasteren slagregen, water van (platte) daken en vloeren op de gevel en in de spouw minimaliseren. Gevolgen kunnen zijn uitregenen, smet, uitslag en verkleuren van de voeg.   

Dit vraagt om een goed (werk) voorbereiding, winddroge materialen en een droge werkplek. Met andere woorden: Weersonafhankelijkheid in de bouw.
Gebruik muurafdekkers. Doorwerkkappen zoals de universele verstelbare Multi-steigerkap of de Multi-systeemkap. De doorwerkkappen zijn eenvoudig te plaatsen, verplaatsen en door te koppelen. Te gebruiken als tijdelijke tussenkap of eindkap op de steiger te gebruiken. Dit komt de productie en kwaliteit zeker ten goede.     

Termen:
Doorgestreken voeg:   
Doorstrijken met de voegspijker. De uiteindelijk voegdiepte en afwerking van de voeg wordt bepaald door druk op de voegspijker. De metselaar/ voeger bepaald deze druk. Handwerk wat vraagt om vakmanschap,  
Met behulp van de Multi-pointer heeft de verwerker een vaste en traploos instelbare maat, constante druk en voegdiepte. Wat resulteert in een gelijkmatige afwerking en verdichting van de voeg / doorstrijkmortel.                         
Op diepte uitkrabben / afborstelen:               
Met behulp van de voegspijker wordt overtollige specie uitgekrast. Voegdiepte en de manier van uitkrassen wordt bepaald door de metselaar/ voeger. 
Na het uitkrassen word de voeg afgeborsteld met behulp van een handveger.  
Met de Multi-pointer heeft de verwerker een vaste en traploze instelbare maat, constante druk en voegdiepte. Wat resulteert in een gelijkmatige afwerking, na het uitkrassen.   
Pointeren, pointmasteren, pointerwerk, doorstrijken:    
Met behulp van de Multi-pointer heeft de verwerker een vaste en traploze instelbare maat, constante druk en voegdiepte. Wat resulteert in een gelijkmatige afwerking en verdichting van de voeg / doorstrijkmortel.
(Doorstrijkmortel)

Multi-pointer bestellen?
Probeer nu de Multi-pointer, het ideale pointmaster gereedschap en bestel hem direct vanuit de webshop. Koop de multi-pointer van Klimatologisch Werken nu en profiteer van de inkoopactie! 

>> 
Bekijk hier alle producten van de Multi-pointer in onze webshop (Bestel direct online)

Product aliases: Multi-pointer /  Multi pointer / Multipointer / Pointmaster gereedschap / pointer gereedschap